Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна повідомила західним союзникам, що надання відсотків із заморожених російських активів недостатньо для компенсації збитків - Reuters

Реклама

Україна повідомила західним союзникам у четвер, що надання їй відсотків, нарахованих із заморожених російських активів, буде недостатнім для компенсації збитків, завданих війною, і що вона сподівається отримати активи в повному обсязі, повідомляє Reuters.

За оцінками Києва, щоб відбудувати країну, зруйновану повномасштабним вторгненням росії в лютому 2022 року, буде потрібно 400 мільярдів доларів, і ця сума може подвоїтися, якщо врахувати компенсації жертвам війни.

Ірина Мудра, заступник Міністра юстиції України, повідомила Reuters, що київські партнери розглядають можливість запровадження податку на доходи або інвестиції заморожених російських активів, ідея, яку, за її словами, Київ вітає, але вважає недостатньою.

Вона також додала, що "не було альтернативи" рішенню про повну конфіскацію активів та передачу їх Україні.

"Будь-які альтернативи, якими б щирими і благородними вони не були, генерують недостатньо коштів і можуть бути виключно проміжним і досить швидким варіантом, щоб зібрати кілька мільярдів на нагальні потреби відновлення України", - сказала Мудра.

Минулого місяця Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Комісія працює над пропозицією об'єднати частину прибутків, отриманих від заморожених російських державних активів, для допомоги Україні та її післявоєнній відбудові.

Вона сказала, що вартість заморожених російських суверенних активів становить близько 211 мільярдів євро (223 мільярди доларів), зазначивши, що блок вирішив, що росія повинна заплатити за відновлення України.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Хочете скористатися ексклюзивною пропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON? Заповніть заявку та забронюйте знижку на професійні рішення для роботи 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини