Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КРАІЛ відновлює позапланові перевірки у сфері азартних ігор та лотерей

Реклама

Уряд 7 листопада 2023 року ухвалив постанову № 1167 «Про внесення змін до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року № 303» з набранням чинності якою, КРАІЛ має правові підстави для здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері організації та проведення азартних ігор (у тому числі фактичні перевірки методом контрольних закупок) та у лотерейній сфері, на період дії воєнного стану за рішенням Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

У КРАІЛ нагадали, що з початком збройної агресії російської федерації проти України Урядом було прийнято постанову від 13 березня 2022 року № 303, відповідно до якої припинено проведення планових та позапланових перевірок на період воєнного стану.

У серпні 2022 року, після отримання дозволу Кабінету Міністрів, КРАІЛ було розпочато позапланові перевірки у сфері організації та проведення азартних ігор. Але вже у грудні 2022 року, з набранням чинності постановою Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2022 року № 1363, положення щодо проведення позапланових перевірок на підставі рішення Уряду для центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується безпосередньо Кабінетом Міністрів України, були виключені.

Зазначене унеможливило реалізацію КРАІЛ наданих законом повноважень щодо державного нагляду (контролю) за ринком азартних ігор та лотерейним ринком.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням. 

Legal Friday від LIGA ZAKON - найвигідніша спецпропозиція року. Заповнюйте заявку та забронюйте знижку для професійних рішень для роботи. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини