Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За недопуск податківців до фактичної перевірки на майно підприємця накладено умовний адміністративний арешт

Реклама

За недопуск податківців до фактичної перевірки на майно підприємця накладено умовний адміністративний арешт. Про це повідомляє Головне управління ДПС у Чернівецькій області.

Як зазначається, до відомства надійшла скарга від громадянина щодо порушень в магазині на території одного з ринків м. Чернівці, а саме: невидачу фіскальних чеків при реалізації складних побутових товарів, яке і було підставою для проведення фактичної перевірки згідно з вимогами ст. 80 Податкового кодексу.

Аудитори податкової служби перед початком фактичної перевірки, провели контрольну розрахункову операцію, однак на придбаний товар фіскальний чек не видавався, оскільки РРО/ПРРО у платника відсутній.

Після цього податківці надали приватному підприємцю копію наказу на проведення фактичної перевірки, однак він відмовився від ознайомлення та не допустив їх до проведення перевірки.

Тому, керуючись нормами ст. 94 ПК, яка визначає випадки у яких може бути застосовано арешт майна та згідно пп. 94.2.3 п. 94.2 ст. 94 ПК заступником начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області прийнято рішення про застосування арешту майна платника податків.

Також по цій справі податківці подали заяву до окружного адміністративного суду. Він підтвердив законність рішення щодо накладення умовного адміністративного арешту на майно підприємця, що безпідставно не допустив до проведення фактичної перевірки представників податкової.

В управлінні підкреслили, що адміністративний арешт майна, згідно з нормами ПК є виключним способом забезпечення виконання платником податків його обов'язків.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Legal Friday від LIGA ZAKON - найвигідніша спецпропозиція року. Заповнюйте заявку та забронюйте знижку для професійних рішень для роботи

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини