Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін збільшив фінансування грантових програм для переробних підприємств

Реклама

Кабінет Міністрів збільшив фінансування та вдосконалив процес надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств в рамках програми єРобота. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 10 листопада 2023 року, повідомляє пресс-служба Мінекономіки.

Згідно з документом в якості джерел фінансування програми можна буде використовувати кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Головним розпорядником цих коштів призначено Державну службу зайнятості.

За словами заступниці Міністра економіки Надія Бігун, завдяки цьому рішенню до кінця поточного року підприємці зможуть отримати грантів на переробку додатково ще на суму до 1 млрд грн. На наступний рік закладено понад 5 млрд грн на гранти в переробній галузі з усіх джерел, їх зможуть отримати близько 1000 підприємств.

У міністерстві зазначають, що програма єРобота вже продемонструвала свою ефективність. За умовами її реалізації, витрачені державою на грантову підтримку підприємств кошти мають повертатись до бюджету у вигляді податків та зборів за три роки. Але на практиці, все більше підприємств, які взяли участь у програмі, через збільшення обсягів виробництва повертають такі кошти у вигляді податків вже за рік.

В планах Уряду завдяки грантовій підтримці бізнесу забезпечити створення до 20 тисяч нових робочих місць у переробній та суміжних галузях промисловості.

Довідково:

Завдяки грантовій програмі для переробних підприємств бізнес має можливість отримати фінансову підтримку для розвитку своїх компаній. Основними умовами отримання гранту є забезпечення створення до 25 робочих місць та внесення 50% власних коштів. Держава надає решту 50% у вигляді гранту. Для підприємств, що працюють на деокупованих територіях, співфінансування складає 20% від підприємця та 80% від держави.

Подати заявку на отримання гранту можуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи через портал Дія.

Від початку дії програми вже видано понад 400 грантів на 2,2 млрд грн.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини