Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло провідного данського виробника мінвати до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло провідного данського виробника продукції на основі кам'яної вати Rockwool до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє пресслужба агентства.

Як зазначається, після початку повномасштабної війни, компанія залишилась на ринку росії та продовжує через посередників продавати свою продукцію російським державним підприємствам, зокрема, на замовлення міністерства оборони рф.

Вона застосовується для утеплення, звукоізоляції та вогнезахисту, призначена для всіх видів будівель і споруд, а також для промислового обладнання та навіть суднобудування.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Продукція Rockwool використовувалася під час будівництва та ремонту кораблів Чорноморського флоту в Севастополі, Балтійського флоту, Північного флоту в Мурманську, а також Тихоокеанського флоту.

«Інформація про такі контракти наявна з 2014 по 2021 роки. За роки після анексії Криму компанія Rockwool поставила ізоляційні матеріали щонайменше для 31 корабля та підводних човнів російського флоту, включаючи крейсери, есмінці, атомні підводні човни, фрегати, десантні кораблі, тральщики та розвідувальні кораблі. Виявлено щонайменше 52 контракти на понад 329 млн руб. між дистриб'юторами Rockwool та Міністерством оборони росії», - наголошують у агентстві.

У рф Rockwool працює з 1995 року та володіє чотирма заводами (м. Балашиха, м. Виборг, м. Троїцьк, Республіка Татарстан).

Хоча офіційно ці компанії і не здійснюють прямих постачань власної продукції за держконтрактами рф, у 2023 році таке постачання їх продукції здійснювалося іншими підприємствами-посередниками.

У квітні 2022 року компанія Rockwool оголосила про продовження своєї роботи у росії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини