Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Розширено критерії для включення до переліку верифікованих агроекспортерів

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 10 листопада 2023 року № 1174 уніс зміни до Порядку реалізації експериментального проекту з верифікації суб'єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану.

Документом розширюються критерії включення до переліку верифікованих експортерів сільськогосподарської продукції, зокрема:

  • надається доступ до процедури верифікації підприємцям, які зареєстровані як платники ПДВ після 23 лютого 2022 р.;

  • підприємець в період з 23 лютого 2022 р. по 27 жовтня 2023 р. включно здійснив експорт товарів чи товару, отримав не менше 40 млн грн валютної виручки за якою був завершений валютний контроль, що підтверджується листом з банку;

  • підприємець не має податкового боргу за платежем 21081000 «Пеня за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД»;

  • щодо підприємця не складався акт ДПС про відсутність за місцем юридичної реєстрації при перевірці дотримання валютного законодавства.

Довідково:

31 жовтня 2023 року Уряд ухвалив постанову № 1132 «Про реалізацію експериментального проекту з верифікації суб'єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану», яким змінено правила експорту аграрної продукції.

За матеріалами Мінагрополітики.

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, суперечливі законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини