Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вдосконалив процедуру продажу арештованих активів

Реклама

Кабінет Міністрів удосконалив процедуру реалізації арештованих активів та впровадив можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни були внесені у постанови Уряду № 719 та № 558 за ініціативою Агентства з розшуку та менеджменту активів, повідомляє пресслужба агентства.

Згідно з новими правилами, всі продажі арештованого майна здійснюватимуться виключно на електронній платформі Prozorro та відповідно до норм європейського законодавства.

Крім того, внесені зміни вперше в історії України унормовують реалізацію арештованого майна за кордоном.

Зокрема, вони відкривають можливість розпочати процедури щодо здійснення продажу 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сім'ї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії.

Ухвалою Личаківського районного суду м. Львова від 11 квітня 2022 року яхту олігарха, вартість якої орієнтовно оцінюється у 200 млн євро, було передано в управління АРМА для її реалізації.

Протягом року Агентство шукало шляхи вирішення питання управління майном, що знаходиться за межами країни.

В АРМА наголошують, що ухвалений механізм дозволить реалізувати арештоване майно за межами України та отримати кошти від його реалізації без його переміщення в Україну.

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи республіки білорусь. Відповідна позначка міститься у досьє компаній. Замовляй систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини