Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд вдосконалив вимоги до моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів

Реклама

Європейська Комісія у цьогорічному звіті щодо виконання Україною євроінтеграційних зобов'язань зазначила, що нашій державі важливо прискорити реалізацію дорожньої карти з декарбонізації, зокрема підготуватися до впровадження системи торгівлі квотами на викиди. Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля.

З цією метою Кабінет Міністрів на засіданні 14 листопада ухвалив постанову, якою удосконалюються вимоги до моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів в Україні.

За словами Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, цим рішенням регулювання МЗВ приводиться у відповідність до вимог Директиви №2003/87/ЄС та імплементаційних регламентів Комісії.

«Йдеться не лише про коригування певних формулювань. Ми розширюємо перелік видів діяльності, які підпадатимуть під моніторинг. Тепер сюди включено і виробництво скла з потужністю плавлення понад 20 тонн на добу», - зазначив міністр.

Також постановою дерегулюються процеси МЗВ, спрощуються вимоги для операторів на строк дії воєнного стану. Зокрема, вдвічі збільшуються терміни подання планів моніторингу у разі наявності змін; продовжується "перехідний період", коригуються вимоги до лабораторії.

«Такі нововведення спростять процес звітування підприємств у сфері МЗВ та водночас дозволять зібрати й верифікувати дані і показати світу наш потенціал щодо вільних квот. Вже через рік плануємо запустити пілотну національну систему торгівлі. У 2026 році вона має запрацювати в Україні повноцінно. Ми готові ділитися вільними викидами і робити наш внесок у світовий кліматичний трек», - резюмував Руслан Стрілець.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Хочете скористатися ексклюзивною пропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON? Заповніть заявку та забронюйте знижку на професійні рішення для роботи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини