Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ситуація з роботою в IT-сфері ускладнюється: 25% спеціалістів звільнили протягом року

Реклама

Ситуація з роботою в ІТ помітно ускладнилася на другому році повномасштабної війни. Про це свідчать результати опитування, проведеного DOU.

Так, за останні 12 місяців 25% опитаних айтівців звільнили чи не продовжили контракт (пів року тому таких було лише 16%). Ще 16% фахівців пішли з роботи чи проєкту за власною ініціативою, а 8% відправляли на бенч чи в неоплачувану відпустку. Загалом 47% IT-спеціалістів пішли з роботи чи проєкту протягом останнього року.

Під скорочення потрапляють як досвідчені айтівці, так і ті, хто лише недавно почав працювати в IT-сфері.

Найчастіше протягом останнього року звільняли розробників (26%), QA (30%) і дизайнерів (28%).

На бенч чи в неоплачувані відпустки частіше за інших теж відправляли технічних фахівців - DevOps / SRE (11% за останні 12 місяців побували на бенчі), QA і Data Scientist /Data Engineer (по 10%), розробників (9%).
Така тенденція з роботою позначилась на настроях IT-спеціалістів: 42% тих, хто зараз працює, бояться втратити роботу, а серед фахівців з досвідом менш як три роки, таких 49%.

Найбільше можлива втрата роботи турбує тестувальників та дизайнерів (52% тих, хто зараз працює, бояться залишитись без роботи). Найбільш оптимістичні фахівці з Data Science (тільки 30% з них хвилюються через роботу), DevOps і SRE (31%) та аналітики (35%).

Зростає і тривалість пошуку роботи: 54% респондентів знаходять нову позицію протягом двох місяців і довше. Серед позитивного - більшість тих, хто наразі шукає нову роботу, її знаходять.

Опитування проводилось у вересні-жовтні 2023 року . У ньому взяли участь 4485 респондентів усіх тайтлів і спеціалізацій і 756 фахівців, які шукають роботу в ІТ вперше. В опитуванні могли брати участь як фахівці, які живуть в Україні, так і ті, хто живе за кордоном.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини