Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовані активи в управлінні АРМА реалізовуватимуться через Prozorro

Реклама

Уряд 14 листопада ухвалив постанову, яка передбачає реалізацію арештованих активів в управлінні Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі.

Зміни внесено до постанов від 9 серпня 2017 р. № 558 «Про відбір на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів» та від 27 вересня 2017 р. № 719 «Про затвердження Порядку реалізації арештованих активів на електронних торгах». 

Уряд унормував проведення онлайн-аукціонів з продажу арештованих активів, а також розблокував можливість реалізації арештованих активів за кордоном, гроші з продажу яких йтимуть також до держбюджету та підтримуватимуть економіку.

Підтримана постанова дозволить забезпечити продаж активів в управлінні АРМА - арештованих у кримінальних провадженнях, у тому числі так званих “підсанкційних активів”, переданих Агентству та таких, що знаходяться в Україні , - на електронних аукціонах у системі Прозорро.Продажі. Таке майно реалізовуватиметься на торгах на підвищення та зниження ціни.

Державні онлайн-аукціони дозволяють реалізовувати публічні активи на понад 20 ринках у прозорий та відкритий спосіб. Відтепер застосування системи Прозорро.Продажі як ефективного інструмента Уряд поширив і на реалізацію арештованих в Україні активів, що перебувають в управлінні АРМА. Для того, аби розпочати продаж такого майна в системі, спершу Агентство має обрати організатора торгів й укласти з ним договір - це можуть бути виключно авторизовані в системі Прозорро.Продажі майданчики, що мають в тому числі відповідні показники професійної роботи з системою, наприклад, кількість успішних аукціонів тощо. Такий підхід дозволить мінімізувати ризик залучення до організації аукціонів компаній, що не мають належного досвіду”, - зазначив Сергій Бут, СЕО Прозорро.Продажі. 

Уся інформація про хід онлайн-аукціонів з реалізації арештованих активів та їхні результати будуть відкриті та доступні на офіційному сайті prozorro.sale та у публічному модулі аналітики bi.prozorro.sale. Участь в аукціонах з продажу арештованих активів зможуть взяти всі охочі, крім осіб, пов'язаних із державою-агресором. 

За інформацією Мінекономіки.

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини