Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП пропонує підвищити тарифи НЕК "Укренерго" на 2024 рік

Реклама

НКРЕКП схвалила проєкти постанов про коригування тарифів на послуги з передачі електричної енергії, на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління НЕК "Укренерго", а також на послуги з розподілу електричної енергії із застосуванням стимулюючого регулювання, із застосуванням методології «Витрати+» та на послуги постачальників універсальних послуг на 2024 рік.

Проєкти разом з обґрунтувальними матеріалами будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Регулятора з метою одержання зауважень і пропозицій.

Як повідомляє liga.net, тариф на передачу електроенергії пропонують підвищити до 592,89 грн/МВт-год (без ПДВ).

Тариф на передачу для підприємств "зеленої" металургії схвалено на рівні 412,68 грн за мВт-год.

До кінця 2023 року тариф на передачу електроенергії встановлено на рівні 485,1 грн за МВт-год, тариф на передачу для "зеленої" металургії - 209,42 грн/МВт-год.

Крім того, НКРЕКП схвалила проєкт рішення щодо встановлення на 2024 рік тарифу НЕК "Укренерго" на диспетчеризацію на рівні 100,37 грн/МВт-год. Наразі він становить 95,54 грн/МВт-год.

При цьому регулятор зазначив, що після надходження до нього вже затвердженого Міністерством енергетики Прогнозного балансу електроенергії на 2024 рік тариф "Укренерго" буде скориговано.

«Сьогоднішніми рішеннями ми входимо в регуляторну процедуру щодо перегляду тарифів на передачу, диспетчеризацію, розподіл електроенергії та для постачальників універсальних послуг на наступний рік. Це дуже важливі питання для ринку, тому ми маємо відповідально поставитись до їх прийняття.

Звертаюсь до всіх стейкхолдерів взяти активну участь в обговоренні проєктів вказаних постанов та надати свої зауваження та пропозиції. Наголошую, що остаточні рішення будуть прийматись з урахуванням інтересів усіх сторін, зокрема, споживачів, держави та гравців ринку», - зазначив Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Нагадаємо, НКРЕКП підвищила максимальні ціни на електроенергію для бізнесу.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини