Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проєкт про право на цивільну вогнепальну зброю готують до прийняття в цілому

Реклама

Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності на позачерговому засіданні ухвалив рішення рекомендувати ВРУ прийняти в другому читанні та в цілому проєкт Закону України про право на цивільну вогнепальну зброю (проєкт № 5708).

Комітет підтримав пропозицію МВС, якою відтерміновується на 5 років після припинення або скасування воєнного стану, набрання чинності положеннями Закону, які стосуються права на отримання громадянами зброї категорії С (короткоствольної зброї).

Також до прийняття в цілому рекомендовано:

  • проект № 5709 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України "Про право на цивільну вогнепальну зброю".

  • проект № 9538 про внесення змін до Закону України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України" щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю.

Нагадаємо, проекти № 5708 та № 5709 у першому читанні ухвалили 23 лютого 2022 року. Детальніше про проєкти читайте тут

Також докладніше про проєкт читайте в матеріалі: Закон про участь цивільних осіб у захисті України: що передбачено?

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Проєкт № 9538 має створити правовий механізм для цивільних осіб задекларувати вогнепальну зброю, яка була отримана або знайдена та використовується/використовувалася з метою відсічі та стримування збройної агресії рф.

Під вогнепальною зброєю, яка підлягає декларуванню, розуміється нарізна вогнепальна зброя калібру не більше 12,7 мм, гладкоствольна вогнепальна зброя калібру не більше 23 мм, боєприпаси до них, відомості про які відсутні в реєстрах і базах (банках) даних Міністерства внутрішніх справ України та які перебувають у володінні та можуть використовуватися цивільними особами у відсічі та стримуванні збройної агресії рф та/або інших держав.

Задекларована зброя є державною власністю, яка може бути у володінні та користуванні цивільних осіб виключно на підставах і на період, визначених цим Законом.

Legal Friday від LIGA ZAKON - найвигідніша спецпропозиція року. Заповнюйте заявку та забронюйте знижку для професійних рішень для роботи. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини