Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

На Закарпатті побудують «сухий порт» для експорту агропродукції в ЄС

Реклама

На Закарпатті планують побудувати мультимодальний логістичний хаб для експорту зерна до країн ЄС. Про це повідомляє Закарпатская ОВА.

Реалізація проєкту «Horonda Platform» здійснюватиметься у с. Горонда Мукачівського району спільно з італійськими інвесторами.

«Поява такого сухопутного зернового коридору в нашому регіоні - це пріоритетне завдання, яке має загальнодержавне значення. Цей проєкт особливо важливий в умовах війни. Ми вдячні за велику довіру керівництву країни та міжнародним інвесторам», - наголосив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

За його словами, логістичний хаб сприятиме розвитку експортного потенціалу регіону та країни загалом. Він дозволить місцевим агровиробникам розширити зовнішні ринки.

Проєкт, зокрема, передбачає створення можливостей для перевантаження сільгосппродукції з широкої колії на вузьку, появу складських приміщень, забезпечення центру контейнерами для зерна, соняшникової олії та інше.

Прогнозується, що завдяки «Horonda Platform» в області буде створено понад 200 нових робочих місць.

У проєкті приймають участь такі італійські компанії: «FS Holding», «Mercitalia Rail» та «Mercitalia Terminal».

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Хочете скористатися ексклюзивною пропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON? Заповніть заявку та забронюйте знижку на професійні рішення для роботи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини