Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала рішення РНБО про застосування санкцій до рф та рб в оборонно-промисловій сфері

Реклама

Верховна Рада підтримала Постанову про затвердження рішення РНБО від 20 листопада 2023 року "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до рф та бр в оборонно-промисловій сфері" (проєкт № 10271).

Санкції введено строком на 50 років.

Йдеться про заборону проведення операцій з товарами і послугами, на міжнародні передачі яких поширюється дія Закону України "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання", з резидентами рф та рб, у тому числі тих, що проводяться із залученням резидентів інших держав.

Також буде зупинено виконання економічних та фінансових зобов'язань на користь резидентів рф та рб за операціями, які стосуються військового призначення та подвійного використання.

Крім того, передбачається:

  • заборона передачі резидентам і резидентами рф та рб технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності;

  • заборона на здійснення резидентами рф та рб дій з одержання охоронних документів, здійснення інших дій, пов'язаних з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності (винаходи, корисні моделі, промислові зразки, компонування напівпровідникових виробів, торговельні марки, сорти рослин, об'єкти авторського права і суміжних прав);

  • заборона реєстрації і акредитації організацій колективного управління, засновниками яких є резиденти рф та рб;

  • припинення дії спільних проектів та промислових програм у сфері безпеки і оборони, учасниками яких є резиденти рф або рб, щодо товарів військового призначення та подвійного використання та інші санкції.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини