Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Knauf внесено до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Лише за 2022 рік один з найбільших у світі виробників будматеріалів Knauf сплатив до бюджету держави-терориста рф близько 117 млн дол. США, повідомили в НАЗК.

Крім того, німецька компанія активно сприяє мобілізації в росії, відправляючи своїх співробітників на війну проти України. Це стало підставою для внесення компанії Knauf до переліку міжнародних спонсорів війни.

Knauf також має діючі потужності з виробництва акустичних стельових плит та підвісних систем в Спеціальній економічній зоні “Алабуга” (Татарстан), на території якої організовано російське виробництво БПЛА Shahed-136.

Керівництво Knauf тісно пов'язане з кремлівським режимом. Так, співвласник компанії Ніколаус Вільгельм Кнауф протягом 23 років (з лютого 1999-го по березень 2022 року) мав статус Почесного Консула російської федерації, з представництвом, наділеним повноваженнями Почесного консульства, у Нюрнберзі.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну компанія офіційно дала зрозуміти, що не бачить причин залишати ринок агресора: «Ми залишаємося в росії доти, доки політична та комерційна ситуація дозволить нам це робити. Ми однозначно несемо відповідальність за понад  4 тисячі співробітників та їхніх сімей, а також за клієнтів та постачальників, з багатьма з яких у нас були відмінні та давні стосунки протягом багатьох років».

НАЗК є органом, відповідальним за сприяння розбудові системи комплаєнсу у приватному секторі. Під час процедур комплаєнсу контрагенти підлягають перевірці на доброчесність, у тому числі на дотримання норм соціально відповідльного ведення бізнесу відповідно до стандартів ОЕСР. Перелік «Міжнародні спонсори війни» на порталі «Війна і санкції» є потужним репутаційним інструментом для досягнення доброчесності ланцюжків постачання у міжнародному вимірі, виходу міжнародного бізнесу з росії, отже - зменшення фінансової та технологічної спроможності країни-терориста вбивати українців. Одним з «важелів тиску» платформи є співпраця з базою даних World-Check, що використовується банками та страховими компаніями для оцінки ризиків. Саме тому для світових компаній наслідки перебування в переліку стають гіршими, ніж продовження ведення бізнесу з країною-агресором.

Хочете моніторити ділову репутацію своєї компанії чи контрагентів? Спробуйте LIGA360. Моніторте згадки про свій бізнес в режимі реального часу, перевіряйте публічний імідж контрагентів. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини