Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна стала учасницею європейської програми Connecting Europe Facility

Реклама

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Європейським Союзом про участь нашої держави у програмі ЄС «Механізм «Сполучення Європи», повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Програма «Механізм «Сполучення Європи» (Connecting Europe Facility, CEF) функціонує в межах ініціативи «Шляхи солідарності». Її реалізація сприятиме покращенню транспортного сполучення України з ЄС та налагодженню експорту з нашої держави до інших країн Європи. Вона дасть змогу залучати фінансування ЄС для підтримки розвитку транс'європейських мереж транспорту, енергетики та цифрових послуг.

Україна тепер також може подавати заявки за проектами для грантової підтримки від Єврокомісії (у розмірі 50% від вартості проектів). Особливий акцент робиться на реалізації уже схвалених ЄК інфраструктурних проектів з модернізації залізничних та автомобільних пунктів пропуску через державний кордон із Польщею, Румунією, Угорщиною та Словаччиною.

Йдеться про такі пункти пропуску:

Мостиська - Медика
Ягодин - Дорогуськ
Рава Руська - Гребенне
Краківець - Корчова
Чоп - Чієрна-над-Тисою
Батєво - Еперьєшке
Чоп - Захонь
Лужанка - Берегшурань
Порубне - Сірет
Вадул-Сірет - Вікшані

Загальна сума гранту на модернізацію всіх пунктів пропуску сягає понад 82 мільйони євро.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.? 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини