Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес зможе уникнути блекаутів, якщо купуватиме імпортовану електроенергію: алгоритм дій

Реклама

Як ми повідомляли раніше, Уряд ухвалив постанову, яка дозволить бізнесу отримати від держави гарантію безперебійного постачання електроенергії під час блекаутів.

Контролюйте зміни енергетичної галузі - з новим віджетом у LIGA360

У Мінекономіки пояснили, що до підприємств, які імпортуватимуть електроенергію, не будуть застосовуватись обмеження енергопостачання, в разі їх запровадження з метою подолання дефіциту електроенергії. До таких споживачів можливе лише застосування спеціальних графіків аварійних відключень, що можуть бути введені для запобігання системній аварії в об'єднаній енергетичній системі.

Можливість імпортувати електроенергію мають непобутові споживачі. Щоб уникнути відключень, вони мають відповідати кільком ознакам:

  • мати автоматизовану систему контролю та обліку енергоресурсів (АСКОЕ);

  • частка імпорту з жовтня до квітня перевищує 50% від погодинного споживання (у травні-вересні цей показник має перевищувати 30%);

  • не мати заборгованості за імпорт.

Алгоритм дій від Мінекономіки:

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків.?Докладніше. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини