Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Польща ініціюватиме відновлення системи дозволів для українських перевізників

Реклама

Уряд Польщі ініціюватиме на рівні ЄС відновлення дозволів на вантажні перевезення для України. Про це повідомив у середу, 29 листопада, Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

«Дуже важливо, щоб міністр інфраструктури отримав відповідні вказівки на Раду міністрів ЄС з питань транспорту, щоб повернутися до попередньої дозвільної системи. Система дозволів діяла добре. Ми запропонуємо відновлення цієї дозвільної системи», - заявив Прем'єр-міністр Польщі.

Він додав, що польська делегація у Києві узгодила певні зміни, які, можливо, пришвидшать пропуск через кордон порожніх вантажівок, що зменшить черги.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали страйк на українсько-польському кордоні та заблокували рух вантажного транспорту у трьох напрямках - "Корчова-Краківець", "Гребенне-Рава Руська", "Дорогуськ-Ягодин". З 23 листопада мітингувальники також перекрили рух на пункті пропуску "Медика - Шегині".

Основною вимогою польських перевізників є відновлення дозволів на міжнародні перевезення, які були скасовані відповідно до угоди між ЄС та Україною з 1 липня 2022 року.

Читайте також: Польські перевізники погрожують заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною

Бізнес закликає Президента України та Президента Єврокомісії втрутитись у ситуацію з блокадою кордону

Блокування польського кордону можуть продовжити до лютого 2024 року

Ускладнення руху на кордоні з боку Польщі: бізнес може звернутись до ТПП за засвідченням форс-мажорних обставин

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Новини, нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини