Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк відновлює доступ до інформації про учасників ринку небанківських фінпослуг

Реклама

Національний банк відновлює доступ до даних з окремих реєстрів і переліків учасників ринків небанківських фінансових послуг, який був обмежений на початку повномасштабної війни росії проти України. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Йдеться про інформацію з Державного реєстру фінансових установ, Реєстру колекторських компаній, Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів, переліку небанківських фінансових груп, Комплексної інформаційної системи Нацбанку тощо.

Також запроваджується формат віддалених інспекційних перевірок. На думку регулятора, такий формат дасть змогу уникнути зловживань з боку піднаглядних НБУ установ.

Зазначені зміни внесені постановою правління НБУ від 28 листопада 2023 року № 154, яка набирає чинності з 30 листопада 2023 року.

Згідно з постановою, повний доступ до інформації про небанківські установи буде відновлено протягом п'яти робочих днів з дня набрання нею чинності.

Небанківські фінансові установи, колекторські компанії та юридичні особи, які не є фінустановами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, зобов'язані розмістити відомості про свою структуру власності на власному вебсайті в мережі Інтернет протягом 10 робочих днів із дня набрання чинності постановою.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини