Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Застосування NCTS Фаза 5 відтермінували до травня 2024 року

Реклама

Держмитслужба повідомила про відтермінування переходу на застосування NCTS Фаза 5 з урахуванням запиту від бізнес-спільноти.

Нагадаємо, Україна мала перейти до використання наступної версії електронної транзитної системи NCTS з 1 грудня 2023.

Держмитслужба 27 листопада провела семінар, присвячений переходу на застосування NCTS Фаза 5, під час якого представники бізнесу висловили занепокоєння щодо переходу на застосування NCTS Фаза 5 з 1 грудня 2023 року, обумовлене необхідністю додаткового часу на тестування брокерського програмного забезпечення та, власне, підготовку самих компаній до нових підходів.

З метою мінімізації ризиків переходу бізнесу Держмитслужбою вже підписаний контракт на розробку Портала трейдера, який буде альтернативним брокерському програмному забезпеченню ІТ-рішенням для подачі декларацій в NCTS Фаза 5.

Очікується, що новий Портал трейдера буде доступним бізнесу в кінці І кварталу 2024 року.

Держмитслужба взяла на себе зобов'язання здійснити перехід на застосування NCTS Фаза 5 не пізніше 1 травня 2024 року з урахуванням готовності нового Порталу трейдера та/або брокерського програмного забезпечення до повноцінної взаємодії відповідно до вимог NCTS Фаза 5.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні. 

Докладніша інформація - у спеціальному підрозділі «NCTS Фаза 5» розділу «NCTS».

Читайте також: Використання NCTS для внутрішнього транзиту: як це працюватиме

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини