Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2024 році Фонд держмайна розпочне проводити аукціони з оренди державних земель сільськогосподарського призначення

Реклама

Фонд держмайна у 2024 році планує виставити на продаж об'єкти великої приватизації, а також розпочати проведення аукціонів оренди земель сільськогосподарського призначення, що перебувають у державній власності. Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль під час зустрічі з регіональним директором Інституту глобальних змін Тоні Блера (TBI) Ніколасом Дунаїсом, на якій обговорювались потенційні інвестиції в Україні та визначення напрямків співпраці між Фондом та TBІ.

Голова Фонду детально ознайомив з інвестиційними можливостями, які розкриваються перед потенційними інвесторами.

«Наразі вже активно відбувається процес малої приватизації об'єктів, а найближчим часом плануємо виставити на ринок об'єкти великої приватизації зі стартовою вартістю від 250 млн грн», - зазначив він.

За словами Коваля, велика приватизація, запланована на 2024 рік, передбачає виставлення на ринок таких активів, як Одеський припортовий завод, "Центренерго", Об'єднана гірничо-хімічна компанія, "Українські енергетичні машини", "Електроважмаш" та "Сумихімпром".

Також у 2024 році планується розпочати аукціони з оренди сільськогосподарських земель, що перебувають у державній власності.

"Ринок оренди землі повинен бути відкритим, а процес ренти має бути прозорим. Сьогодні час пошуку внутрішніх резервів держави", - сказав голова Фонду держмайна.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини