Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Санкційне майно реалізовуватиметься через аукціони Прозорро.Продажі

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 21 листопада 2023 року затвердив Порядок управління санкційним майном.

Згідно з документом, санкційні активи реалізовуватимуться через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі.

Як зазначають у Мінекономіки, таке рішення Уряд ухвалив на виконання Закону № 3137-IX, яким внесено зміни до санкційного законодавства.

Закон та Порядок визначають процедури реалізації стягнутого санкційного майна - активів, що належали резидентам держав, що здійснюють збройну агресію проти України.

«Щоб запустити продажі санкційного майна, Міністерство економіки розробило, а Кабінет Міністрів прийняв відповідний Порядок. Це створює комплексну законодавчу рамку для управління різного роду активами, пов'язаними з країною-агресором, а також підвищує довіру потенційних інвесторів до системи управління публічним майном й сприяє залученню довгострокових інвестицій», - наголосив заступник Міністра економіки України Олексій Соболев.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Організатором електронних торгів з продажу санкційного майна в системі Прозорро.Продажі буде Фонд державного майна. А кошти від його продажу й оренди надходитимуть на рахунки Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Учасники аукціонів з продажу санкційного майна зможуть брати в них участь, зареєструвавшись через один з акредитованих в системі Прозорро.Продажі майданчиків. Уся інформація про онлайн-аукціони з продажу санкційних активів буде доступна на офіційному сайті prozorro.sale.

Функція державної електронної торгової системи Прозорро.Продажі полягає в забезпеченні неможливості втручання будь-кого в перебіг торгів, рівний доступ кожного до аукціону, а також можливість будь-кому в режимі реального часу стежити за онлайн-аукціонами.

Довідково:

Прозорро.Продажі - акціонерне товариство, що знаходиться у 100% державній власності та підпорядковується Міністерству економіки. Воно забезпечує роботу електронної торгової системи, в якій відбуваються онлайн-аукціони з реалізації публічних активів. За понад сім років роботи онлайн-аукціони Прозорро.Продажі допомогли залучити до бюджетів різних рівнів понад 80 млрд гривень.

Усі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень і інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтесь про переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини