Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США запровадили санкції щодо трьох компаній, причетних до транспортування російської нафти

Реклама

Управління з контролю іноземних активів Міністерства фінансів США (OFAC) запровадило санкції щодо трьох компаній, причетних до транспортування російської сирої нафти вище цінової межі G7, йдеться у повідомленні OFAC.

1 грудня до списку SDN OFAC були додані: 

HS ATLANTICA LIMITED та її танкер HS ATLANTICA (5LIP5);
STERLING SHIPPING INCORPORATED та її танкер NS CHAMPION (A8FD9); 
STREYMOY SHIPPING LIMITED та її танкер VIKTOR BAKAEV (D5BN6).

У Міністерстві фінансів США зазначили, що обмеження цін на сиру нафту на рівні 60 доларів за барель набуло чинності в грудні 2022 року. Проте судна NS Champion, Viktor Bakaev і HS Atlantica перевозили російську сиру нафту Urals за ціною понад 70 доларів за барель після того, як набуло чинності обмеження цін. Судна використовували послуги американських осіб під час транспортування сирої нафти російського походження.

Відтепер все майно та інтереси у власності вищезазначених осіб, які знаходяться в Сполучених Штатах або у володінні чи під контролем осіб із США, заблоковано. Заборони включають внесення будь-яких внесків або надання коштів, товарів чи послуг будь-якою заблокованою особою або на користь будь-якої заблокованої особи, а також отримання будь-яких внесків чи надання коштів, товарів чи послуг від будь-якої такої особи. 

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини