Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2024 році Уряд розширить програми підтримки бізнесу

Реклама

У 2024 році Кабінет Міністрів розширить інструменти підтримки бізнесу, особливо переробної галузі, та залучення інвестицій в реальний сектор економіки. Про це заявила Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко під час виступу на Export Credit Forum 2023, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Ми будемо стимулювати переробну промисловість, сприятимемо залученню інвестицій у реальний сектор і будемо посилювати несировинний експорт. Наш пріоритет - переорієнтація економіки із сировинної на переробну. Така сама трансформація має відбутись і в структурі експорту. Нині частка переробної промисловості становить близько 35%. Прагнути потрібно до 70-80%", - зазначила Юлія Свириденко.

За її словами, наступного року Уряд розширить програми підтримки бізнесу, в першу чергу того, що працює в переробній сфері та виготовляє продукцію з доданою вартістю. Зокрема, продовжить діяти програма доступного кредитування під 5-7-9%, буде збільшено фінансування грантової програми для переробних підприємств, за якою можна отримати до 8 млн грн на розвиток, та програми мікрогрантів на започаткування або розширення власної справи.

Також у 2024 році Уряд планує зосередитись на підтримці великих інвестиційних проектів та розвитку індустріальних парків.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини