Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк анулював ліцензії "Європейській страховій групі"

Реклама

Національний банк відкликав (анулював) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування товариству з додатковою відповідольністю "Європейська страхова група".

Відповідне рішення Правління НБУ ухвалило 30 листопада 2023 року, повідомляє пресслужба регулятора.

Як зазначається, 11 вересня 2023 року рішенням Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг до ТДВ "Європейська страхова група" застосовано захід впливу, відповідно до якого за неподання звітності до Нацбанку за І квартал 2023 року та перше півріччя 2023 року страховику було тимчасово зупинено всі ліцензії на провадження діяльності з надання фінпослуг та зобов'язано усунути порушення, що стали причиною для тимчасового зупинення ліцензій, до 26 вересня 2023 року.

Страхова компанія не усунула зазначені порушення, а також не подала звітність страховика за дев'ять місяців 2023 року. Таким чином вона не виконала вимоги рішення НБУ про усунення виявлених порушень законодавства, що регулює надання фінансових послуг.

Рішення про анулювання ліцензій ТДВ "Європейська страхова група" набирає чинності 01 грудня 2023 року.

Довідково:

За даними останньої поданої до НБУ звітності ТДВ "Європейська страхова група" за дев'ять місяців 2022 року розмір страхових платежів становив 2 542,2 тис. грн, активи за балансом - 63 788,0 тис. грн, страхові резерви - 576,0 тис. грн, страхові виплати - 39,4 тис. грн.

Страховик здійснює діяльність з добровільних видів страхування, інших, ніж страхування життя.

Працюйте лише з перевіреними контрагентами, що мають ліцензії на діяльність. На ІТ-платформі LIGA360 можна дізнатися про наявність ліцензій у компаній: на туроператорську діяльність й послуги перевезення пасажирів, надання фінансових послуг, торгівлю алкогольними й тютюновими виробами. Замовте презентацію LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини