Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запустили нову нафтову свердловину із початковим добовим дебітом 25-30 тонн

Реклама

ПАТ «Укрнафта» запустило нову високодебітну свердловину на Заході України. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Як зазначається, метою зведення похилоспрямованої свердловини стала розвідка запасів нафти у стрийських відкладах. Роботи провели в стислі терміни: стовбур загальною протяжністю 1244 метри пробурили за 32 доби.

«В процесі будівництва об'єкту відкрили проєктний горизонт та за допомогою геофізичних досліджень встановили його перспективність в плані нафтовидобутку", - зазначив директор «Укрнафти» Сергій Корецький. 
За його словами, перспективні пласти в розрізі даної свердловини залягають в інтервалах глибин 886-1122 метрів, їх загальна нафтонасичена товщина - більше 120 метрів.
Після цього здійснили перфорацію покладів в інтервалі 1085-1122 метрів, це близько 30% від загальної товщі нафтонасичених пластів стрийських відкладів.

Наразі відбувається процес освоєння. Початковий дебіт нафти складає 25-30 тонн на добу.
В "Укрнафті" нагадали, що це вже третя свердловина, пробурена компанією у 2023 році в межах одного конкретного родовища. До кінця року на цьому ж родовищі планують побудовати ще три свердловини.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини