Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет оштрафував виробника вершкового масла за неправдиву інформацію про його склад на 2,7 млн грн

Реклама

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ "Відді" майже на 2,7 млн грн за поширення неправдивої інформації щодо складу вершкового масла, яке виробляє. Про це повідомляє пресслужба Комітету.

Як зазначається, Північним міжобласним територіальним відділенням АМКУ під час розгляду справи було встановлено, що товариство поширювало на упаковках продукції власного виробництва інформацію «Масло селянське солодковершкове 73 % жиру, ДСТУ 4399:2005», «Масло солодковершкове «Селянське» 73 % жиру, ДСТУ 4399:2005», тоді як під час виробництва такої продукції додавало до її складу жири немолочного походження, чим створювало інший за своїми характеристиками продукт.

У Комітеті нагадали, що ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови» забороняє для виробництва масла застосовувати будь-які жири та вершки, крім тих, що отримані з коров'ячого молока. А відповідно до Закону «Про молоко і молочні продукти» не допускається використання назв молочних продуктів у власних назвах продуктів та торговельних марках, якщо ці продукти виробляються з використанням сировини немолочного походження.

Як керівнику отримувати "відфільтровану" інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні.

«Зазначення неправдивих відомостей щодо складу продукції може вплинути на намір споживача придбати продукцію того виробника, якого він буде вважати добросовісним, проте шляхом поширення неправдивих відомостей щодо споживчих властивостей товару товариство напряму вводить людей в оману, бо така продукція насправді неякісна. А споживач, завідомо вважаючи інформацію на упаковці товару правдивою, не розраховує на покупку товару, який може не відповідати заявленому складу та назві», - наголошують в АМКУ.

Крім того, на думку Комітету, внаслідок поширення неправдивої інформації, товариство може отримати неправомірні переваги у конкуренції порівняно з іншими суб'єктами господарювання, які діють на ринку виробництва/реалізації масла солодковершкового.

Враховуючи зазначене та зібрані докази, Тимчасова колегія АМКУ 4 грудня визнала, що ТОВ «Відді» вчинило порушення, передбачене статтею 15-1 Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення щодо харчових продуктів власного виробництва (а саме на упаковках таких харчових продуктів) інформації, що вводить в оману, шляхом повідомлення невизначеному колу осіб неправдивих відомостей зокрема щодо їх назви, складу, споживчих властивостей та стандарту, якому відповідають ці продукти, що можуть вплинути на наміри невизначеного кола осіб щодо придбання цього продукту.

За вчинене порушення на відповідача накладено штраф у розмірі 2 667 816 гривень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини