Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна і Болгарія узгодили процедуру експорту деяких видів агропродукції

Реклама

Уряди України і Болгарії узгодили процедуру експорту деяких  видів агропродукції. Зокрема, було погоджено порядок застосування  процедури верифікації експорту до Болгарії чотирьох культур - ріпаку, кукурудзи, пшениці та соняшника, повідомило Мінекономіки.

Цей режим передбачає видачу ліцензій після двосторонніх консультацій з країною, до якої здійснюватиметься експорт. Сторони також домовилися ретельно відстежувати переміщення агропродукції.

«Це дуже важливо для підтримки української економіки саме зараз, коли частина традиційних шляхів для українського експорту заблокована. Уряд готовий до подальшої спільної роботи з ЄС щодо повного врегулювання питань експорту вітчизняної агропродукції через територію сусідніх країн», - наголосила Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Експортери можуть розпочинати подавати заявки на видачу відповідних ліцензій. 

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини