Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

USAID профінансує на $225 млн будівництво 75 км євроколії в Україні

Реклама

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділить $225 млн на будівництво в Україні євроколії довжиною 75 км, яка поєднає Львів з Транс'європейською транспортною мережею Євросоюзу. Про це йдеться у прес-релізі USAID.

Відповідний Меморандум між Агентством і «Укрзалізницею» підписано 4 грудня

«Це партнерство…підкреслює налаштованість США вкладати ресурси у створення альтернативних маршрутів експорту української агропродукції, а також критичну важливість інфраструктури - зокрема залізниці - для відбудови України», - наголошується у повідомленні.

В агентстві нагадали, що українські залізничні шляхи використовують широку колію, тоді як залізниці країн Європи мають стандартну колію меншої ширини. Це викликає необхідність у перевантаженні вагонів на прикордонних залізничних переходах, яке може тривати понад 5 годин для одного поїзда.

Зазначений витратний за часом процес часто-густо знижує ефективність перевезень зерна та іншої аграрної продукції.

USAID надасть «Укрзалізниці» технічну підтримку у побудові двоколійної ділянки, яка дозволить прискорити перевезення українських вантажів до ЄС, а тим українцям, які повертаються в Україну - дасть змогу швидше доїхати додому.

Поєднання залізничного вузла у Львові з європейськими залізничними коридорами дозволить завантажувати аграрну продукцію безпосередньо до вагонів, розрахованих на стандартну європейську колію.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини