Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ЄС попередньо узгодили правила врегулювання систем штучного інтелекту

Реклама

Країни ЄС погодили правила, що регулюють системи штучного інтелекту, такі як ChatGPT, повідомляє Reuters.

Уряди ЄС пішли на компроміс, сподіваючись отримати підтримку законодавців, щоб мати можливість використовувати штучний інтелект у біометричному спостереженні для національної безпеки, оборони та військових цілей.

Як повідомляє Bloomberg, учасники переговорів від Європарламенту та 27 країн-членів відновлять обговорення в п'ятницю, оскільки вони намагаються вирішити глибокі розбіжності щодо питань біометричного спостереження.

Біометричне спостереження стало значним каменем спотикання. У той час як парламент підтримав повну заборону на технологію сканування обличчя в реальному часі, країни ЄС запропонували компроміс, який дозволить використовувати камери на основі штучного інтелекту, які ідентифікують людей, підозрюваних у скоєнні злочинів.

Політики ЄС запропонували план, який вимагатиме від розробників типу моделей штучного інтелекту, які лежать в основі таких інструментів, як ChatGPT, підтримувати інформацію про те, як їх моделі навчаються, узагальнювати використані матеріали, захищені авторським правом, і маркувати створений ШІ контент. 

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз. 

Читайте також:

Правове регулювання штучного інтелекту: міжнародний досвід та українські перспективи

Розроблено дорожню карту регулювання штучного інтелекту в Україні

Як українському бізнесу орієнтуватися в регуляторному ландшафті ЄС: комплексний огляд захисту даних, кібербезпеки та цифрової безпеки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини