Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив законопроєкт про доброчесне лобіювання та адвокацію

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 7 грудня схвалив законопроєкт про доброчесне лобіювання та адвокацію. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За словами Мельничука, цей проєкт Закону спрямований на реалізацію рекомендацій Європейської Комісії, зафіксованих у Пакеті розширення, та є частиною урядового антиолігархічного плану дій.

Його метою є забезпечення правових засад лобіювання в Україні відповідно до міжнародних практик та стандартів, забезпечення нормативно-правового регулювання взаємодії посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування із заінтересованими сторонами та суб'єктами лобіювання, встановлення прозорих механізмів забезпечення діяльності суб'єктів лобіювання та посадових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування та механізмів контролю за лобістською діяльністю.

Доопрацьований законопроєкт враховує пропозиції надані коаліцією громадських організацій, зокрема, у частині про адвокацію. У документі чітко зафіксовано, що адвокація не є лобізмом.

LIGA360 для органів влади - зручний інструмент для роботи держслужбовців, юристів, бухгалтерів та інших фахівців. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини