Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет оштрафував дві компанії на 6,7 млн грн за змову під час продажу майна ДП "Укрспирт"

Реклама

Антимонопольний комітет оштрафував дві компанії на 6,7 млн грн за змову на аукціоні з продажу майна ДП «Укрспирт». Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

«Антимонопольний комітет 07 грудня 2023 року прийняв рішення щодо порушення ТОВ «Укрспецпоставка» і ТОВ «Офіс інвестицій» (перейменовано на ТОВ «Спиртовий завод «Лопатин») Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів аукціону», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, регіональним відділенням Фонду держмайна по Львівській, Закарпатській та Волинській областях було проведено аукціон з продажу окремого майна Лопатинського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт». Сума укладеного за результатами аукціону договору становила 60 012 000 грн з ПДВ.

Водночас Комітет під час розслідування справи виявив, що зазначені суб'єкти господарювання узгодили свою поведінку, метою якої було усунення конкуренції між ними під час аукціону. Відповідачі спільно вели господарську діяльність та заздалегідь домовилися про його результати.

За змову під час аукціону з продажу державного майна АМКУ оштрафував відповідачів на загальну суму 6 748 629 грн.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини