Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години пройшов перше читання

Реклама

Рада підтримала за основу законопроєкт № 10195, яким запропоновано встановити адміністративну відповідальність за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану.

У КпАП пропонують встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години, та порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

За порушення комендантської години планують встановити штраф для громадян від п'ятисот до однієї тисячі НМДГ (8500-17000 грн). За повторне порушення - штраф від однієї тисячі до двох тисяч НМДГ (17000-34000 грн).

За порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану пропонують накладати штраф на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від трьох тисяч до шести тисяч НМДГ (51 000-102 000 грн). За повторне порушення - штраф від десяти тисяч до двадцяти тисяч НМДГ (170 000-340 000 грн).

Поряд з цим, змінами до статті 262 КпАП передбачається надати право органам поліції провадити адміністративне затримання щодо порушників комендантської години.

Військові адміністрації буде наділено повноваженнями із встановлення на відповідній території режиму роботи суб'єктів господарювання.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини