Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій

Реклама

10 грудня 2023 року НАЗК відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Національне агентство з питань запобігання корупції …виконало вимоги прийнятого Верховною Радою України Закону № 3384-ІХ та забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування..., із врахуванням заходів безпеки, визначених п. 2-11 Прикінцевих положень Закону України «Про запобігання корупції”», - наголошується у повідомленні.

В агентстві звертають увагу, що відсутність декларації певної особи у Реєстрі означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу.

Вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій продовжуватиметься і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану, однак у такому випадку певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі.
На підставі подань вилучаються з відкритого доступу не тільки декларації, а і повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, подані за всі періоди. Всі документи, подані до Реєстру декларантами, стосовно яких на підставі подань вже застосовані заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично.
Ініціатором вилучення декларацій, поданих мобілізованими суб'єктами декларування, є Генеральний Штаб ЗСУ.
Повний публічний доступ до Реєстру буде відкрито НАЗК після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

LIGA360:Органи влади - зручний інструмент для роботи кожного держслужбовця. Ефективний аналіз законодавства, перевірка компаній та фізосіб, новини й аналітика. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини