Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна розширює інструменти страхування військових ризиків для експортерів

Реклама

Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки Юлія Свириденко обговорила з міжнародними страховиками реалізацію проєктів щодо механізму здешевлення страхування морських перевезень в територіальних водах України, а також розширення подібних механізмів на інші види експорту. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Спільно зі страховим ринком ми вже реалізуємо перші проєкти в частині механізму здешевлення страхування морських перевезень в територіальних водах України…. Страхування суден - один із найскладніших проектів, в якому задіяні десятки зацікавлених учасників. Це яскраво демонструє, що міжнародний страховий ринок готовий працювати в Україні», - зазначила Юлія Свириденко.

За її словами, подальші спільні кроки будуть направлені на розширення впровадження подібних страхових інструментів для інших видів експорту.

У міністерстві нагадали, що новий механізм страхування морських перевезень в територіальних водах України дозволить здешевити вартість страхування зерна приблизно на 2,5 відсоткових пункти від вартості страхового тарифу, що у свою чергу дозволить зернотрейдерам зекономити близько 100-140 грн на одній тонні вантажу, а загалом сільськогосподарським товаровиробникам це додатково принесе до 4,0 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані аграріям, як у вигляді збільшення ціни придбання, так і на додаткову закупівлю.

Реалізація механізму страхування морських перевезень дозволить гарантувати безпеку судноплавства, сприятиме стабільності морських перевезень, а також забезпечить сталий експорт української продукції через порти України.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини