Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З початку повномасштабної війни в Україні побудовано три вітроелектростанції

Реклама

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну було побудовано три вітроелектростанції, загальна потужність яких складає понад 200 МВт. Про це повідомив голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков під час форуму "Правові та технічні виклики для розкриття вітроенергетичного потенціалу України", передає Енергореформа.

Контролюйте зміни енергетичної галузі - з новим віджетом у LIGA360

"Протягом війни три ВЕС побудовано - це Тилігульська ВЕС ДТЕК (114 МВт, Миколаївська область - ред.), друга черга Дністровської ВЕС 60 МВт в Одеській області Elementum Energy і третя станція - у Львівській області компанії Еко-Оптіма. П'ять її турбін вже працюють і ще п'ять цього тижня буде підключено, тобто введено 54,6 МВт потужності. Турбіни фірми Nordex завезені вже протягом війни", - поінформував Андрій Конеченков.

За його словами, загальна встановлена потужність ВЕС на всій території України складає 1,86 ГВт, однак 71% або 1,317 ГВт ВЕС є окупованими. Найбільше потужності, яка перебуває в окупації, належить компанії ДТЕК - 498 МВт.

Голова правління УВЕА також уточнив актуальну кількість пошкоджених вітротурбін, вказавши, що їх вже десять, з яких шість находятся на окупованій території та чотири - в Миколаївській області.

«Ми все ж таки очікуємо, що після звільнення наших земель турбіни будуть перезапущені", - зазначив Конеченков.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини