Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки органів ліцензування проводитимуться по новому: Уряд затвердив новий порядок

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 12 грудня затвердив у новій редакції Порядок проведення спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування планових та позапланових перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства у сфері ліцензування. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Цим рішенням Уряд удосконалив та осучаснив процедуру перевірок органів ліцензування Державною регуляторною службою.

За словами заступника Міністра економіки Олексія Соболева, оновлений порядок передбачає, зокрема, можливість проведення ДРС невиїзних перевірок. Органу ліцензування, щодо якого проводиться така перевірка, достатньо буде надіслати комісії копії необхідних документів у електронній формі або поштою.

«Запровадження такого механізму заощадить державні кошти на відрядження, дозволить більш раціонально використовувати робочі ресурси», - наголосив Соболев.

Крім того, в оновленому порядку більш чітко виписані повноваження посадових осіб Державної регуляторної служби під час проведення перевірок.

Новацією документу є також повноваження органу ліцензування щодо якого здійснюється перевірка. Так, наприклад, органи ліцензування можуть не допускати комісію до перевірки в разі, якщо така перевірка проводиться з порушенням законодавства, в тому числі в частині періодичності, встановленої тривалості проведення тощо.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини