Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив законопроєкт про прозоре використання міжнародної фінансової допомоги

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 12 грудня схвалив ініційований Міністерством фінансів проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо звітування в рамках залучення міжнародної допомоги». Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Як зазначається, цей законопроєкт розроблено для забезпечення звітування підприємствами про використання коштів фінансової допомоги, отриманої від міжнародних фінансових інституцій з метою підтримки процесу відновлення та реконструкції в Україні.

Запропонованими змінами передбачено наступне:

  • юридичні особи, які прямо або опосередковано мають у розпорядженні, отримують та використовують кошти міжнародної допомоги, подають фінансову звітність, аудиторські звіти та будь-які інші документи Мінфіну через автоматизовану інформаційну систему, яку передбачено створити згідно з положеннями цього законопроєкту;

  • критерії до суб'єктів аудиторської діяльності, які мають право надавати аудиторські послуги з обов'язкового аудиту фінансової звітності юридичних осіб та виконувати інші обов'язкові завдання з перевірки використання цих коштів, встановлює Мінфін;

  • суб'єкти аудиторської діяльності, які згідно із законодавством мають право надавати юридичним особам аудиторські послуги з обов'язкового аудиту фінансової звітності та/або з виконання інших обов'язкових завдань з перевірки використання цих коштів, подають до органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю інформацію про надання таких послуг.

Прогнозується, що прийняття цього законопроєкту забезпечить посилення прозорості залучення міжнародної фінансової допомоги, її використання, а також сприятиме збереженню довіри міжнародних партнерів до України.

Його дія не поширюватиметься на міжнародну допомогу, що надається у вигляді міжнародної технічної та гуманітарної допомоги.

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини