Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд спільно з партнерами готує матрицю реформ

Реклама

В Уряді анонсували матрицю реформ, яка охопить усі сфери. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час відкриття Регулярного міністерського засідання ОЕСР: Тиждень Євразії 2023.

«Ми вдячні нашим партнерам за фінансову підтримку, яка допомогла зберегти економічну та фінансову стабільність України та профінансувати першочергові видатки бюджету. Водночас із допомогою наших партнерів ми готуємо матрицю реформ - вичерпні аналітичні дані щодо всіх реформаторських зобов'язань, які взяла на себе Україна. Це чітка дорожня карта, яка включає ключові реформи українського Уряду, а також рекомендації та пропозиції від наших міжнародних партнерів», - зауважив Денис Шмигаль.

Україна орієнтується на бенчмарки МВФ, рекомендації Європейської комісії, напрацювання зі Світовим банком і ОЕСР та план реформ в рамках 4-річної ініціативи ЄС Ukraine Facility, який зараз напрацьовується.

Денис Шмигаль наголосив, що згадана матриця реформ охопить усі сфери: від економіки та цифровізації до верховенства права та освітньої реформи.

«Дуже важливу роль відіграватимуть антикорупційні ініціативи. Наша увага зосереджена не лише на тому, щоб посадити корупціонерів у в'язницю, але, перш за все, на створенні системи, у якій немає можливості для корупції. Це стане можливим завдяки цифровізації державних послуг, дерегуляції бізнесу та зменшенню ролі держави в економіці», - зазначив Глава Уряду.

Він також додав, що Україна залучає приватний сектор, який відіграє ключову роль у планах відродження економіки та реалізації програми відновлення.

Прем'єр підкреслив, що за останні 20 місяців і наша держава, і наша економіка продемонстрували неабияку адаптивність. Попри всі труднощі та виклики, Україні вдалося:

  • підтримувати макроекономічну стабільність;

  • тримати інфляцію під контролем;

  • подолати масштабну зупинку виробництва та наслідки відтоку робочої сили;

  • відновити логістичні потоки в умовах блокади чорноморських портів;

  • запустити програму швидкої реконструкції;

  • отримати статус кандидата на членство в ЄС;

  • налагодити продуктивний діалог з міжнародними фінансовими інституціями та отримати від МВФ Програму розширеного фінансування в розмірі 15,6 мільярда доларів.

Нагадаємо, Мінекономіки запустило новий сайт про дерегуляцію для взаємодії влади та бізнесу

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини