Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для малого та середнього бізнесу запустили програму "Доступний факторинг"

Реклама

14 грудня в Україні офіційно запустили програму «Доступний факторинг», яка є новим фінансовим інструментом в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» для забезпечення мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП) оборотним капіталом. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Як зазначається, факторинг - це фінансова операція, що дозволяє підприємствам отримати негайний доступ до грошових коштів та відновити свою ліквідність для виробництва нових товарів. У межах програми "Доступний факторинг" підприємство за відповідний відсоток поступається факторинговій компанії (уповноваженому фактору) своїм правом вимоги до покупця за неоплачені товари і послуги.

«Завдяки цій програмі підприємства матимуть змогу покрити щоденні витрати, знизити ризик «неплатежів» з боку контрагентів та покращити стійкість всього ланцюга постачання товарів», - зазначив заступник Міністра фінансів, Голова Ради Фонду розвитку підприємництва Юрій Драганчук.

Оператором програми «Доступний факторинг» призначено Фонд розвитку підприємництва, який реалізовуватиме її через банки-партнери: Креді Агріколь Банк, ОТП Банк, ТАСкомбанк, КОМІНБАНК, Банк Глобус та МТБ Банк, з якими були укладені відповідні угоди.

Фінансова підтримка суб'єктів господарювання за договорами факторингу передбачатиме компенсацію відсоткової ставки за факторинг на рівні до 13% річних. Уповноважений фактор надаватиме факторинг суб'єкту господарювання у розмірі до 95% дебіторської заборгованості, але сума фінансування не може перевищувати 150 мільйонів гривень, включаючи кошти, отримані за програмами «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».

До програми можуть долучитися мікро-, малі, середні та великі підприємства - резиденти України, що здійснюють постачання товарів, виготовлених українським товаровиробником, на умовах відстрочення платежу: ФОПи; юридичні особи, кінцевий бенефіціарний власник яких є фізичною особою - резидентом України; сільськогосподарські товаровиробники.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Новорічні знижки для бізнесу - до 40%. Отримайте максимум корисних функцій LIGA360 для перевірки контрагентів, пошуку правових позицій та контролю ризиків. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини