Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

В Польщі пропонують закрити аграрний ринок для України на 20 років

Реклама

Заступник Міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак вважає, що аграрний ринок країни варто закрити для товарів з України на 20 років після її вступу до ЄС. Про це він заявив в інтерв'ю RMF24.

За словами Міхала Колодзейчака, Варшава повинна захищати свої інтереси, як, наприклад, це робила Німеччина, коли Польща приєдналась до ЄС. «Тоді ринок праці для поляків був заморожений на 8 років», - нагадав він.

Польський чиновник наголосив, що у сільському господарстві України домінують близько 95 фермерських господарств, додавши, що це холдинги, великі компанії, які контролюють половину сільськогосподарських земель в Україні.

«Сьогодні ми повинні говорити про те, що агропропромислова продукція з України - сира та перероблена - не повинна потрапляти до Польщі, наприклад, протягом 20 років після вступу України до ЄС», - резюмував заступник Міністра.

Міхал Колодзейчак - політик, відомий як активіст, що захищає інтереси польського села та очолює аграрний рух "Агроунія". Під час зернової кризи він підтримав заборону експорту української агропродукції, закликаючи розширити її перелік.

Слідкуйте за змінами аграрної сфери - з віджетом "АПК" у LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини