Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок застосування штрафів за порушення у сфері азартних ігор

Реклама

Кабмін постановою від 15.12.2023 № 1313 змінив деякі положення Порядку застосування Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей фінансових санкцій (штрафів).

Зокрема, оновлено визначення терміну "фінансова санкція (штраф)". Під цим терміном розуміється стягнення, застосоване за рішенням КРАІЛ за порушення, передбачені ст. 58 та 59 Закону "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор", а також за порушення, передбачені законодавством щодо реклами у сфері організації та проведення азартних ігор, у вигляді фіксованої суми, що справляється з організаторів азартних ігор або рекламодавців, виробників реклами, розповсюджувачів реклами, які порушують вимоги щодо заборони замовлення, виготовлення, розміщення або розповсюдження реклами азартних ігор, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими провадиться діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор з порушенням вимог законодавства про азартні ігри та законодавства про рекламу.

Як підготуватися до перевірок держорганів? З рішенням LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на питання щодо перевірок. Деталі за посиланням. 

До переліку підстав для прийняття КРАІЛ рішення про застосування штрафів включено акт, складений КРАІЛ про порушення вимог законодавства про азартні ігри та/або законодавства про рекламу.

Розгляд питання щодо застосування фінансових санкцій (штрафів) здійснюватиметься відповідно до Закону України "Про адміністративну процедуру".

Крім цього, уточнено строк надсилання (вручення) КРАІЛ організаторам азартних ігор або іншим суб'єктам господарювання повідомлення про розгляд питання щодо застосування фінансових санкцій (штрафів). Так, згідно зі змінами, КРАІЛ надсилає (вручає) повідомлення разом з копією відповідних документів, що стали підставою для розгляду зазначеного питання, не пізніше ніж за 7 календарних днів (було - 5 календарних днів) до дати такого розгляду.

Встигніть отримати знижку до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

Читайте також:

Що не може містити реклама азартних ігор

КРАІЛ відновлює позапланові перевірки у сфері азартних ігор та лотерей

Кабмін оновив порядок накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини