Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запустили ще дві високодебітні свердловини

Реклама

АТ «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію дві високодебітні свердловини, пробурені на одному родовищі. Про це повідомляє пресслужба групи «Нафтогаз».

За словами т.в.о. генерального директора «Укргазвидобування» Олега Толмечева, перша свердловина була пробурена ще у 1975 році, але з часом перейшла до бездіючого фонду через технічні ускладнення. Фахівці компанії провели аналіз стану свердловини, стану розробки цієї ділянки родовища та побачили перспективи відновлення свердловини.

«Щоб відновити цю свердловину з високим дебітом було прийнято рішення про буріння бічного стовбура та подальшого проведення кількох стадій гідророзриву пласта. Такий підхід виявився успішним, що забезпечило додаткових понад 100 тис. куб. м блакитного палива для країни», - зазначив Толмачев.

Друга оціночно-експлуатаційна свердловина також дає понад 100 тис. куб. м газу. Як пояснили у "Нафтогазі", такий результат забезпечили завдяки вдалому вибору місця буріння, а також проведення чотирьох стадій гідророзриву пласта.

Довідково:

На родовищі, де запустили зазначені свердловини, з 2021 року втілюється план його активного розбурювання. За останні півтора року діючий фонд вже поповнили 15 нових експлуатаційних свердловин, наразі буряться та випробовуються ще кілька. Цього року родовище вперше за понад 10 років повернеться до річного видобутку понад 1 млрд куб. м.

Фото з сайту групи "Нафтогаз".

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Саме час забезпечити себе інформацією та інструментами для роботи на весь рік! Отримуйте знижки до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку для в'язку з менеджером.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини