Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експорт металобрухту: БЕБ виявило схему ухилення від сплати 65 млн грн мита

Реклама

Бюро економічної безпеки виявило схему ухилення від сплати 65 млн грн мита при експорті металобрухту. Про це інформує пресслужба бюро.

Як зазначається, аналітики БЕБ встановили, що з початку 2022 року з митної території України експортовано понад 220 тис. тонн металобрухту вартістю 2,3 млрд грн.

«Водночас ризик, пов'язаний з експортом металобрухту під виглядом товарів «прикриття», може сягати сотень мільйонів гривень», - наголошують у бюро.

Так, зокрема було виявлено три підприємства, які, шляхом маніпулювання з номенклатурою товарів, здійснили експортні операції без сплати митних платежів на суму понад 65 млн грн.

У бюро нагадали, що законодавством встановлена ставка вивізного мита на відходи та брухт чорних металів у розмірі 180 євро за 1 тонну, оскільки металобрухт є стратегічною сировиною для металургійної галузі.

"Однак ряд компаній під час експорту металобрухту у митних деклараціях використовує коди та опис товарів «прикриття». Така маніпуляція дозволяє їм експортувати товар без сплати вивізного мита", - зазначають у БЕБ.

Найпоширенішими схемами ухилення від сплати мита, за інформацією правоохоронців, є декларування митним органам металобрухту під виглядом металопродукції б/в або первинних форм металу.

Маєш сумніви щодо свого управлінського рішення? Звіряйся з LIGA360:Керівник. Отримай надійне джерело для: перевірки контрагентів, пошуку законодавчих позицій, аналітики та алгоритмів дій для бізнесу. Деталі за посиланням.

Надаємо новорічні знижки до 40% - на професійні рішення LIGA360. Отримайте корисні інструменти для бізнесу, юристів, бухгалтерів та HR-менеджерів за вигідними цінами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини