Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна отримала останній транш макрофінансової допомоги від ЄС з пакету підтримки на €18 млрд

Реклама

До державного бюджету України надійшов останній транш у розмірі 1,5 млрд євро в рамках програми макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. Всього у 2023 році ЄС перерахував 18 млрд євро у вигляді довгострокових пільгових кредитів. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Кошти спрямовуються на пріоритетні потреби держбюджету у соціальній та гуманітарній сферах.

Україна отримує фінансування у рамках МФД+ на пільгових умовах з терміном погашення кредиту 35 років. Відсотки та інші пов'язані платежі за обслуговування кредиту замість України компенсуватимуть країни ЄС.

"У 2023 році Європейський Союз є найбільшим донором прямої бюджетної підтримки. 18 млрд євро забезпечили більше 45% потреби у зовнішньому фінансуванні на поточний рік. Передбачуваність та прогнозованість фінансової допомоги дозволила своєчасно та у повному обсязі забезпечувати нагальні бюджетні видатки", - зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко.

Він подякував партнерам з усіх інституцій ЄС за спільну плідну роботу та наголосив на необхідності збереження допомоги у наступному році, підкресливши, що вона є важливим елементом стабільної фінансової системи України.

У міністерстві нагадали, що від початку повномасштабної війни загальний обсяг бюджетної підтримки від ЄС сягнув 26 млрд євро.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини