Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МРГ з дерегуляції рекомендує скасувати 74% регуляторних інструментів у санітарних правилах і нормах

Реклама

Міжвідомча робоча група з дерегуляції рекомендує скасувати 221 регуляторний інструмент в державних санітарних правилах і нормах. Це 74% із опрацьованих 298 інструментів.

Ці регуляторні інструменти, пропонується скасувати, зокрема через неактуальність та застарілість або ж дублювання з іншими інструментами держрегулювання.

Серед іншого, це:

  • Погодження проекту перепрофілювання підприємства;

  • Погодження використання пічного опалення в комп'ютерних ігрових закладах, що розташовані у сільській місцевості, з кількістю ігрових місць до 10;

  • Погодження тексту етикетки для маркування питної води фасованої та іншої супровідної інформації щодо її походження та властивостей;

  • Погодження періодичності та обсягу проведення бактеріологічного контролю виробництва;

  • Погодження матеріалів для виготовлення друкованих виробів для дітей;

  • Погодження графіку і обсягу радіаційного контролю при повсякденній експлуатації рентгенівського кабінету;

  • Повідомлення про намір здійснювати практичну діяльність з джерелами іонізуючого випромінювання;

  • Погодження встановлення категорії підприємства або об'єкта, що застосовує радіаційно-ядерні технології або використовує ДІВ.

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360 ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

«Скасування застарілих та не актуальних інструментів у санітарних правилах і нормах зменшить навантаження на бізнес. Зокрема, підприємці зможуть заощадити час та гроші за рахунок зменшення кількості дозвільних документів, які необхідно отримувати. А це, своєю чергою, призведе до зростання бізнесу та стабілізації економіки України в цілому», - зазначив заступник Міністра економіки Олексій Соболев.

Крім того, 47 інструментів рекомендовано оптимізувати та привести у відповідність до чинного законодавства. Це, зокрема:

  • Експертний висновок про якість і безпеку продукції тваринного та рослинного походження;

  • Реєстрація хімічних та біологічних речовин, синтетичних та полімерних матеріалів, які призначені для використання у вугільній промисловості;

  • Дозвіл на реалізацію готових яйцепродуктів з підприємства;

Без змін пропонується залишити лише 30 із 298 регуляторних інструментів.

За матеріалами Мінекономіки.

Надаємо новорічні знижки до 40% - на професійні рішення LIGA360. Отримайте корисні інструменти для бізнесу, юристів, бухгалтерів та HR-менеджерів за вигідними цінами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини