Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін імплементував 46% правових актів для підготовки до переговорів про вступ до ЄС

Реклама

Мінфін України повністю імплементував 742 акти, 46% від загальної кількості імплементованих Україною актів права ЄС для підготовки до переговорів про вступ до ЄС. Також у процесі імплементації знаходяться 25 актів, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, здійснюються кроки для вдосконалення митних та податкових систем:

  • приведення митного законодавства у відповідність з нормами ЄС, забезпечуючи спрощення та стандартизацію митних процедур;

  • запровадження електронної системи для моніторингу переміщення товарів, підвищуючи ефективність митних процедур;

  • впровадження заходів, які сприяють прозорості та чесності в податкових питаннях, зокрема ціноутворення та уникнення подвійного оподаткування.

Також здійснюється впровадження нових законів, що відповідають міжнародним стандартам у боротьбі з відмиванням грошей, підсилюючи моніторинг та контроль за фінансовими операціями.

У напрямі управління державними фінансами, Міністерство фінансів сприяє введенню нових процедур для ефективнішого внутрішнього контролю державних фінансів, з метою запобігання зловживань та неефективного використання бюджетних коштів, а також посилення прозорості та підзвітності.

Більше 80 органів державної влади та державних установ було залучено до проведення селф-скринінгу за 34 переговорними розділами.

Сторони опрацювали більше 28 000 актів права ЄС. Таким чином було визначено, що:

  • 2 739 актів права ЄС підлягають імплементації;

  • 1 625 актів права ЄС імплементовано повністю;

  • 23 456 актів права ЄС не потребують імплементації.

Нагадаємо, Європейська Рада ухвалила рішення розпочати переговори про вступ України та Молдови до ЄС. В Уряді анонсували напрямки інтеграції з ЄС.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.   

Саме час забезпечити себе інформацією та інструментами для роботи на весь рік! Отримуйте знижки до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку для зв'язку з менеджером.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини