Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни китайського виробника квадроциклів

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську Shandong Odes, яка постачає всюдиходи для російської армії, до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Міноборони рф закупило китайські всюдиходи виробництва компанії Shandong Odes Industry Co., Ltd для потреб своєї армії. Крім того, ця китайська компанія продовжує активно постачати й інші автомобілі до рф та сплачувати сотні тисяч доларів до бюджету агресора», - наголошується у повідомленні.

Shandong Odes має штаб-квартиру в Шаньдуні (КНР). Бренд Aodes також зареєстрований у США і включає повний спектр виробництва, обслуговування та реалізації мотовсюдиходів з командами дослідження та розробки із США, Європи та Китаю.

З 2021 року компанія постачає свою продукцію в росію. Її офіційним дистриб'ютором на території рф є ТОВ «Меркури-ДВ».

Російське представництво Aodes складається з понад 60 дилерських центрів, які продають та обслуговують квадроцикли, мотовсюдиходи та гольфкари власного виробництва.

Aodes продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з рф. Зокрема, у березні та квітні 2023 року компанією було відправлено до росії 137 автомобілів Desertcross. Основним покупцем виступала російська автоспортивна компанія «Формула 7»/«Формула Д».

У НАЗК наголошують, що товари Aodes можуть бути використані не лише як техніка для активного відпочинку чи спорту.

Так, у 2023 році Міноборони рф закупило китайські всюдиходи Desertcross 1000-3 для потреб своєї армії. Станом на середину листопада 2023 року у її розпорядженні вже нараховувалось 537 одиниць Desertcross 1000-3, а до кінця березня 2024 року має бути закуплено ще 1590 одиниць з «додатковими опціями».

Ці машини отримали підрозділи спеціального призначення для підвезення боєприпасів, інших вантажів вагою до 550 кг, а також санітарно-евакуаційних задач.

Таким чином, компанія Shandong Odes Industry через дистриб'юторів ОВ «Меркури -ДВ» та ТОВ «Формула Д» забезпечує технологічні спроможності роcії та активно підтримує її економіку та армію.

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360 надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини