Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна стала третім за величиною постачальником агропродукції в ЄС

Реклама

Україна збільшила свою частку аграрного імпорту в Європейський Союз за січень-вересень поточного року на 11% порівняно з минулим роком та стала третім за величиною постачальником сільськогосподарської продукції в ЄС. Про це повідомляє польське видання farmer.pl з посиланням на звіт Європейської комісії

Як зазначається, вартість експорту української агропродукції в ЄС у січні-вересні 2023 року досягла 8,75 млрд євро.

"Імпорт з України показав найбільший приріст у період із січня до вересня порівняно з 2022 роком (+891 млн євро, або +11%), в основному за рахунок збільшення імпорту зерна", - йдеться у звіті Єврокомісії.

Найбільший стрибок імпорту зафіксовано в першому півріччі. З червня він упав нижче рівня 2022 року, а у вересні майже повернувся до рівня 2021 року, уточнює ЄК.

Таким чином, Україна стала третім за величиною експортером сільгосппродукції в ЄС - після Бразилії та Великої Британії.

Водночас Україна посідає лише 14 місце серед одержувачів сільгосппродукції з ЄС. У січні-вересні вона імпортувала продукцію з ЄС на 2,5 млрд євро, що на 19% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини