Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2024 році НБУ проведе перевірки з питань інформаційної безпеки, кіберзахисту та електронних довірчих послуг у сімох банках

Реклама

У 2024 році Нацбанк проведе перевірки з питань інформаційної безпеки, кіберзахисту та надання кваліфікованих електронних довірчих послуг в сімох банках. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

До переліку банків увійшли:

АТ "Універсал Банк" (І квартал);

АТ "Банк Альянс" (ІІ квартал);

АТ КБ "ПриватБанк" (ІІ квартал);

АТ "Банк інвестицій та заощаджень" (ІІІ квартал);

АТ "Ощадбанк" (ІІІ квартал);

АТ "Банк Кредит Дніпро" (ІV квартал);

АТ "Прокредит Банк" (ІV квартал).

До вас прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Перевірки зазначених банків визначені Планом проведення інспекційних перевірок банків на 2024 рік і, серед іншого, включатимуть питання інформаційної безпеки та кіберзахисту.

«Це сприятиме актуалізації та вдосконаленню банками власних спроможностей для реагування на сучасні кіберзагрози, а також зміцненню кіберстійкості як банків зокрема, так і банківської системи загалом», - вважають у НБУ.

Перевірки відбуватимуться з урахуванням наявної у регулятора інформації про факти, події та обставини роботи банків, зважаючи на особливості їх функціонування, характер та обсяги надання банківських, фінансових послуг, здійснення інших видів діяльності.

Перевірки з питань дотримання вимог банківського законодавства у сфері електронних довірчих послуг здійснюватимуться лише щодо банків - кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, відомості про яких унесені до Довірчого списку за поданням засвідчувального центру.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини